Szaunák

Finn szauna

A szauna finn eredetű szó, a "savu" (füst) szóból származik. Felhevülés a forró-száraz levegőn a szauna kabinban, és az azt ismétlődően követő lehűlés a szabad levegőn, illetve a hideg vízben. A felhevülés és a tudatos hűtés egymást követő ingerfolyamatát gyakran nevezik „szaunamenetnek”. Ezt legalább egyszer érdemes megismételni. A szaunázás testi-lelki pihenést nyújt az embernek, segíti a megtisztulást, serkenti a vérkeringést, ezáltal elősegíti a test belső méregtelenítését. Ajánlott tartózkodási idő 8-12 perc.

Aroma szauna

Egy magasabb páratartalommal rendelkező szauna, melyben a páratartalmat egy speciális automata vízfeltöltésű Bio szauna-kályha állítja be. A szauna nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést biztosít. Jótékony hatását illóolajokon keresztül fejti ki. Levegőbe párologtatva, belélegezve és a bőr pórusain át bejutva biztosít relaxáló, vagy éppen frissítő hatást a szervezetnek.

Bio szauna

A szauna kevésbé megterhelő változata, kímélő fürdő. A hőmérséklet 60-80 °C, A kabinban eltöltendő idő 15 perc. Méregtelenítő, stressz oldó, anyagcsere-serkentő, bőrtisztító, immunerősítő, izomlazító, véd a fertőzések ellen. A szaunában a fényterápia hatásait is élvezhetik a vendégek.
A fényterápia a szemünk közvetítésével az agyban fejti ki jótékony hatását, testi és lelki betegségek megelőzése céljából vagy kiegészítő gyógymódjaként. Mindegyik szín más hatást vált ki, melynek eredményeként testünk különböző részei aktivizálódnak.
Kék: hat az idegrendszerre, vérnyomást normalizálja, segít az alvászavaroknál hatása kiemelt.
Zöld: megnyugtató, inspiráló is, regenerál pozitívan hat a tüdőre, bőrünkre, fejfájásra, és izomgyulladásra.
Sárga: javítja az általános közérzetet, erősíti idegrendszerünket, szellemi és fizikai aktivitásra serkent ellenjavallt a túl ideges, vagy stressz érzékeny embereknek!
Piros: a vitalitás színe, pezsdíti a vérkeringést, elősegíti az emésztést, javítja az izomzat tónusát, erős érzelmeket vált ki.

Alpesi széna szauna

A falburkolat mögé szerelt infrasugárzó lefedi a teljes testfelületet, így biztosítja az egyenletes infra hatást,. A szaunák világában újdonságnak számító széna szaunában a szénából a meleg hatására kipárolgó növényi hatóanyagok és a virágok illóolajai az orron illetve a bőr pórusain keresztül bejutnak a szervezetbe, ellazítanak, oldják a fájdalmas izomgörcsöket, a stresszt és elősegítik a bőrön keresztüli salaktalanítást. Remek immunerősítő. Ellenjavallat: pollenallergiások részére nem javasolt.

Gőzfürdő

A gőzfürdőben 40-50°C van, a páratartalom 80 %. A nedves gőzben lassabb és kevésbé megterhelő a verejtékezés. Hatásai hasonlóak a finn szaunáéhoz. E mellett kiváló relaxáló hatással bír, kimondottan ajánlott alvászavarban szenvedőknek.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.