Medencék

Radonos gyógymedence

gyogyaszat 02 platan-hotelA radonos fürdőket a század eleje óta használják a mozgásszervi betegek gyógyítására. A radon fájdalomcsillapító, immunstimuláló és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. Radonos medencénk különleges pihenést nyújt. Jótékony hatással van ízületi, idegrendszeri, gerinc, izom problémákra. A radonos víz hatására az erek kitágulnak, emiatt erős fájdalomcsillapító hatással bír. Az alfasugárzást kibocsátó radon a bőrön és légzés útján jut be a szervezetbe. A zsírszövetbe, az idegszövetbe, a folyadékokba és a mellékvesékbe épül be, néhány nap után azonban kiürül.  

Kénes kültéri gyógymedence

A kén fürdőzéskor nemcsak a bőrön át, hanem légzés útján is bejut a szervezetbe, és a véráram által nem érintett szövetekbe, így a porcba is beépül. Kopásos ízületi betegségek esetén az ízületek kénsavtartalma lecsökken, így a kénes vizekben való fürdés mindenképpen előnyös hatást vált ki az ilyen jellegű betegségben szenvedőknél. Szabadtéren, gyönyörű panorámával gyógyító hatásával kiváló kikapcsolódást nyújt minden kedves vendégünknek.  Élénkíti a légzést, szaporábbá válik és mélyül a légvétel. Kén rakódik le a nyálkahártyákban, ízületekben és emeli a C-vitamin szintet. A kénes gyógyvíz javítja a szervezet kénháztartását. A gyógyvíz fogyasztása ajánlott csökkent gyomorsav termelődés esetén (fokozzák a sav kiválasztást) és a gyomorhurut kezelésében. Nőgyógyászati betegségekben, krónikus gyulladásokban és bőrgyógyászati betegségekben szintén eredményesen alkalmazható a kénes gyógyvíz.

Sófürdő

wellness 02 platan-hotelA só erős ingerhatást fejt ki: a szervezet védekező rendszerét - immunrendszerét - hosszabb időn keresztül éberen tartja. A konyhasó erős gyulladáscsökkentő. Ezt a hatását elsősorban urológiai és nőgyógyászati vonatkozásokban hasznosítják, illetve egyes bőrbetegségek, pl. pikkelysömör kezelésében is hatásos. A sós víz immunrendszer erősítő hatása mellett jótékonyan hat a gyomor működésére, kiváló nőgyógyászati és mozgásszervi problémák enyhítésére.
A sóbányákban a só lebegő állapotban van jelen, megtisztítva a levegőt a káros baktériumoktól, allergénektől. Ma már a sóterápiát tudatosan használják légzés- és fürdőterápia formájában. A sónak nagy szerepe van a szervezet ionháztartásának szabályozásában, és fertőtlenítő hatása is jelentős. A sós vizes fürdők különösen mozgásszervi és reumatikus, neurológiai perifériás betegségek, nőgyógyászati és bőrproblémák esetén ajánlottak, illetve stresszoldásra, relaxációs céllal.
A koncentrált, sós víznek nagyobb a hőmegtartási- és közvetítő tulajdonsága, mint az édes vízé, tehát a páciens a test felmelegedését hosszabb időn keresztül fogja érezni. Ez a víz segíti a végtagokban a vérkeringést, csökkennek az ízületi és izomfájdalmak.
Egy 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtnek.

 

 

Jakuzzi

Radonos alapvizű medence, melynek kellemes hőmérséklete és folyamatosan váltakozó masszázsfunkciói teszik teljessé a pihenés élményét.

Élménymedence

Radonos alapvizű medence, melynek kellemes hőmérséklete és élményfunkciói varázsolják a fürdőzést igazi élménnyé.

 

 

Vissza az előző oldalra

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.