GASZTRONÓMIA

Új étlap 201611

 

Hideg előételek / Cold starters / Vorspeisen

HUF

Zsírjában sült hízott kacsamáj,fenyőmagos szőlősalátával, karamellizált lilahagymával,vajas brióssal 2400 Ft
Foie gras de canard, pine seed and grape salad, caramelized purple onions,brioche
Gänselebern in eigenem Fett gebraten mit Pinienkern-Traubensalat, karamellisierten blauen Zwiebeln und Butterbrioche
/1,3,7,8,12/
   
Mozzarella caprese 1350 Ft
   
Levesek / Soups / Suppe

 
Gyöngytyúk esszencia száraz sherry-vel, húsból készült gombócokkal 1250 Ft
Guinea-fowl essence with dry sherry and on meat balls
Perlhuhn suppe mit Sherry und Fleisch kölschen
   
Zöldspárga krém leves lazachabbal 1250 Ft
Green asparagus cream soup with salmon mousse
Creme suppe von grünen Spargel mit Lachsmousse
   
Burgonyás-brokkoli krémleves rokfort-os croutonnal 1100 Ft
Potato and broccoli cream soup with Roquefort crouton
Kartoffeln-broccoli Cremesuppe mit Roquefort crouton
   
Meleg előétel/ Warm starter / Warme Vorspeisen

 
Paradicsomos rizottó, kecskesajttal, rukkolával 1490 Ft
Tomato risotto, goat cheese and rocket
Tomaten risotto mit ziegen käse und ruccola
   
Zöldséges garnélás tagliatelle 1980 Ft
Vegetable and king prawn tagliatelle
Hausgemachte tagliatelle mit garnelen und gemüse
   
Főételek / Main Courses / Hauptspeisen

 
Ropogós kacsamell káposztakrémmel, lilahagyma lekvárral, glazírozott burgonyával 2980 Ft
Roasted duck breast, cabbage cream and red onion chutney
Entenbrust mit kraut creme, rotezwiebel konfit und glasierte Kartoffeln
   
Rosé sertés szűz zellerkrémen, kemencés burgonyával 2100 Ft
Rose pork tenderloin on celery cream, oven baked potato
Rose Schweinefilet auf Sellerie-Creme, Ofen gebackene Kartoffel
   
Fogas filé bőrén sütve, citromos rizottóval 3850 Ft
Roasted trout fillet with lemon risotto
Gebratenes Forellenfilet mit Zitronen Risotto
   
Egészben párolt borjúcomb, zöldséges balzsamos lencseraguval 2500 Ft
Braised veal shank with vegetable-balsamic lentil ragout
Ganze geschmorte Kalbsrücken mit Gemüse-Balsamico-Linsenragout
   
Mediterrán csirkemell saláta ágyon, balzsam vinegrettel 1650 Ft
Mediterranean chicken breast on salad bed, balsamic vinegrette
Mediterran Hühnerbrust auf Salatbeet mit Balsamico winegrette
   
Desszertek / Desserts / Dessert

 
Panna cotta málnaszósszal 890 Ft
Panna cotta with raspberry sauce
Panna cotta mit Himbeere Sauce
   
Gesztenyés „creme brulee” vajas körteszeletekkel 890 Ft
Chestnut cream brulee, buttered slices of pear
Kastanien „creme brulee“ mit Butterbirne
   
Csokoládés brownie rumos dió fagylalttal 1090 Ft
Chocolate brownies, rum and walnut ice cream
Schokoladen brownie mit Walnuss Eis
   
Ételeinkhez friss baguette-t szolgálunk fel. 250 Ft
We serve freshly baked baguette.
Frisches Baguette
   

Kedves Vendégünk! Dear Guests! Sehr geehre Gäste!
Áraink 27%-os ÁFÁ-t tartalmazzák és forintban értendők! Árainkra 10% felszolgálási díjat számítunk fel.
Our prices include 27% VAT, and are calculated in HUF. 10% service charge will be added to your bill Unsere Preise enthalten 27% Mehrtwertsteuer. Auf unsere Preise rechnen wir 10% Servicepreis auf.
Kategória I. | 1st class

ALLERGÉN ÉS EGYÉB JELÖLÉSEK
ALLERGENS AND OTHER NOTATIONS
HAUPTALLERGENE UND ANDEREN MARKUNGEN

Az Európai Parlament és Tanács 1169/2011/EU rendelete a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról
Regulation (EU) No. 1169/2011 of the European Parliament and of the Council of 25 October 2011 of the provision of food information to consumers
Verordnung (EU) Nr. 1169/2011 des Europaischen Parlaments und des Rates vom 25. Oktober 2011 betreffend die Information der Verbraucher über Lebensmittel und zur Anderung der Verordnungen

1. GLUTÉNT TARTALMAZÓ GABONA-CEREALS CONTAINING GLUTENGLUTENHALTIGES
GETREIDE
2. RÁKFÉLÉK-CRUSTACEANS-KREBSTIERE UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
3. TOJÁS-EGGS-EIER UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
4. HALAK-FISH-FISCHE UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
5. FÖLDIMOGYORÓ-PEANUT-ERDNÜSSE UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
6. SZÓJA BAB-SOYA-SOJABOHNEN UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
7. TEJ, TEJTERMÉK-MILK-MILCH UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
8. DIÓ FÉLÉK-TREE NUTS-SCHALENFRÜCHTE
9. ZELLER-CELERY-SELLERIE UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
10. MUSTÁR-MUSTARD-SENF UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
11. SZEZÁMMAG-SESAME SEEDS-SESAMSAMEN UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
12. KÉNDIOXID ÉS SZULFITOK 10MG/KG<-SULPHUR DIOXIDESCHWEFELDIOXID UND SULFITE
13. CSILLAGFÜRT-LUPIN-LUPINEN UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE
14. PUHATESTŰEK-MOLLUSCS-WEICHTIERE UND DARAUS GEWONNENE ERZEUGNISSE

Rezerwacja stolika

asztalfoglalas

Szanowni Goście, Zainteresowani!

Pragniemy powiadomić, że goście nie w hotelu przebywający, mają możliwość rezerwacji stolika za pomocą informacji:

Telefon: 36-513-888 

E-mail: info@ imolaplatan.hu

Hotel wyłącznie może przyjąć młodzież powyżej 16 lat, ponieważ jest hotelem dla dorosłychi nosi nazwę przyjaciel dorosłych. Dlatego prosimy przez ten okres dzieci pozostawić pod opieką.

16-felnottbarat

November 1-i hétvége

Érvényes: 2014. Október 23 - Október 26.*
Szobatípusok Egyágyas (HUF / fő /éj) Kétágyas szoba (HUF / fő /éj)
Prémium szoba 22 000 17 000
Junior lakosztály 27 000 19 500

Étlap-alapnak szerkesztéshez

Nyitvatartás minden nap: 12:00-21:00

ELŐÉTELEK

HUF
Fenyő magvas vad pástétom kéksajt krémes körtével, kakukkfüves lilahagyma lekvárral  1890,-
Szarvasgombás hízott libamáj tokaji aszús sárgabarack chutney-val, friss croissant-al 2190,-
Vaníliás Szent Jakab kagyló vajas zöld spárgával, citrusos hollandi habbal 2690,-

 

LEVESEK

HUF
Zöldborsó krémleves gyömbéres fokhagymás királyrákkal  1100,-
Gyöngytyúk esszencia húsából készült gombócokkal, zsenge zöldséggel 1250,-
Őszibarack krémleves pirított mandulával, mentás tejszínhab rózsával 980,-

 

SALÁTÁK

HUF
Tonhal saláta zöld citrommal, pácolt fürjtojással 1890,-
Cézár saláta pirított csirkemellel, vagy aszalt paradicsommal, parmezánnal  1650,-
Balzsamos ruccola saláta, pármai sonkával, hosszan érlelt bivaly sajttal 1490,-
Olivás paradicsomos saláta lilahagymával 1250,-

 

HALAK

HUF
Balatoni fogas derék roppanós morzsában, wasabis majonézzel friss idény salátával 3120,-
Grillezett vajhal steak, sült citrommal, kéksajtos brokkolis tagliatellével 3290,-
Serpenyőben sült vadlazac filé, vajas zöld spárgával, citrusos hollandi habbal 3190,-

 

FŐÉTELEK

HUF
Tanyasi csirkemell filé érlelt házi sajtokkal grillezve, zöldséges rizottóval 2290,-
Bőrén sült kacsamell saját májával, forró meggyel, kukorica polentával 2890,-
Egészben sült mangalica szűz, kápia szósszal, vajas zellerpürével, zöldség krokettel 2890,-
Rozmaringos zsenge bárányfartő sült paradicsommal, baconos kelbimbóval 3390,-
Érlelt bélszín steak zöldbors mártással, sült vargánya gombával ruccolás burgonyapürével 3900,-
Vörösborban párolt marhapofa zöldfűszeres graten burgonyával 2980,-

 

KÍMÉLŐ ÉTELEK

HUF
Füstölt lazacos, zöld spárgás rizottó citrommal és bazsalikommal 1690,-
Házi széles metélt fűszeres paradicsom raguval érlelt sajttal 1490,-
Grillezett füstölt bivaly gomolya friss kevert salátával pirított tökmaggal  1590,-

 

DESSZERTEK

HUF
Gesztenyés krém karamell vörösboros aszalt szilvával 890,-
Túrós csokoládés brownie rumos dió fagylalttal 1090,-
Francia citromtorta málna szósszal 890,-
Kézműves sajtválogatás régiónk sajtjaiból, diós szilvalekvárral 1190,-

 

Ételeinkhez friss baguette-t szolgálunk fel.  250,-

Kedves Vendégünk! 
Áraink 27%-os ÁFÁ-t tartalmazzák és forintban értendők!
Árainkra 10% felszolgálási díjat számítunk fel. 
Kategória I. osztály

ASZTALFOGLALÁS

 

 

Asztalfoglalás

asztalfoglalas

Kedves Vendégeink, Érdeklődők!

Jelezni szeretnénk, hogy nem szállóvendégek részére előzetes időpont egyeztetéssel van lehetőség asztalfoglalásra, amelyet a következő elérhetőségeken tehetnek meg: 

Telefon:36-513-888 

E-mail: 

A hotel felnőttbarát besorolása miatt kizárólag 16 éven felüli gyermekeket áll módunkban fogadni.
Ezért kérjük, erre a pár órára szíveskedjen gyermeke felügyeletét megoldani.

Ételérzékenység vagy különleges étrend esetén igény szerint egyedi menüt készítünk kedves Vendégeink részére, amelynek felára 2.500 Ft/fő/alkalom. Különleges étrend esetében szíveskedjen pontos leírást küldeni részünkre. Abban az esetben ha erről nem kapunk írásos tájékoztatást, külön speciális menüt nem áll módunkban biztosítani.

16-felnottbarat

From 8th April a large maintain starts at Imola Udvarház. During the next few weeks we think over the gastro philosophy and get inspiration. Beside our experiments we invest high-energy for searching small-regional producers with their high-quality products. You can be the witness of our renewal. During this period our staff is expecting our guests with special menus at the restaurant of Imola Hotel Platán. (every day between 12:00 to 23:00).

The restaurant and hotel planned opening: 27th June 2013. (Thursday)

 

Weekly lunch menu
10.06 – 15.06. (from 12:00 am. till 3:00 pm.)

STARTERS, SOUP

690.- Ft
Smoked “mangalica” tongue with pui lentil salad  
Chilled cucumber soup with dill foam  
Semolina dumpling soup with fresh parsley  

MAIN COURSES

1290.- Ft
Deer ragout with “ganca”  
Pork tenderloin with sautéed mushroom, sausage, knedl  
Spaghetti Carbonara  

DESSERTS

690.- Ft
Golden dumplings  
Chocolate soufflé with sour cherry  

 

3 courses 2.200.- Ft

We serve a glass of sparkling water and freshly baked bread.
(Prices include 10% service.)

Az Imola Udvarházban, április 8-tól komoly átalakítás veszi kezdetét, melynek keretében átformáljuk konyhai gondolkodásmódunkat és inspirációkat szerzünk. A kísérletezések mellett nagy energiát fektetünk új, környékbeli kistermelők felkutatására, még jobb minőségű alapanyagok beszerzésére. Megújulásunknak Ön is szemtanúja lehet. Szárnypróbálgatásainkat az Imola Hotel Platán éttermében kísérheti figyelemmel. Személyzetünk ez idő alatt ugyanis a szálloda éttermében, külön étlappal várja kedves Vendégeit.

Az étterem és szálláshely tervezett nyitása: 2013. június 27. (Csütörtök)

Heti ebéd ajánlatunk
06.10 – 06.14. (12-15 óráig)

ELŐÉTELEK, LEVESEK

690.- Ft
Füstölt mangalica nyelv puy lencsével  
Kovászos uborka leves kaporhabbal  
Daragaluska leves friss petrezselyemmel  

FŐÉTELEK

1290.- Ft
Vörösboros vadpörkölt hagymás gancával  
Pirított sertés szűz gombával, mangalica kolbásszal, knédlivel  
Spagetti Carbonara  

DESSZERTEK

690.- Ft
Aranygaluska  
Csokoládé soufflé rumos meggyel  

 

3 fogás 2.200.- Ft

A menühöz 1 pohár szikvizet és házi készítésű kenyeret kínálunk.
(Az árak 10% szervizdíjat tartalmaznak.)

Étlap

 

Hideg előételek / Cold starters / Vorspeisen

HUF

Zsírjában sült hízott kacsamáj, fenyőmagos szőlősalátával, karamellizált lilahagymával, vajas brióssal 2400 Ft
Foie gras de canard, pine seed and grape salad, caramelized purple onions, brioche
Gänselebern in eigenem Fett gebraten mit Pinienkern-Traubensalat, aramellisierten blauen Zwiebeln und Butterbrioche
   
Zöldfűszerekkel pácolt lazacszeletek, citrusos édeskömény salátával 1950 Ft
Herbs marinated salmon slices, citrus fennel salad
Mit grünen Kräutern eingeweichte Lachsscheibe mit Zitrus-Süßkümmelsalat
   
Pármai sonka vörösboros füge chutney-val, házi rozmaringos focacciával 1950 Ft
Parma ham with red wine - fig chutney, homemade rosemary focaccia
Parmaschinken mit Rotwein-Feigenchutney und hausgemachtes Rosmarinfocacca
   
Levesek / Soups / Suppe

 
Konyakos fürj erőleves húsával, tojásával, zöldségekkel és shiitake gombával 1500 Ft
Quail consommé flavoured with Cognac, meat, eggs, vegetables and shiitake mushrooms
Branntwein-Wachtelkraftbrühe mit Wachtelfleisch, Ei, Gemüse und Shiitakepilzen
   
Balzsamos céklakrémleves, tormás mascarpone habbal, pirított füstölt sonka metélttel    1250 Ft
Balsamic beetroot cream soup, horseradish mascarpone foam, roasted ham stripes
Roterübencremesuppe mit Kren-Mascarpone-Mousse und gerösteten Räucherschinkenstreifen
   
Krémes ököruszály leves petrezselymes zsemlegombóccal 1500 Ft
Creamy Oxtail soup with parsley dumplings
Kremige Ochsenschleppsuppe mit Petersilien-Semmelknödeln
   
Meleg előétel/ Warm starter / Warme Vorspeisen

 
Házi készítésű rozmaringos gnocchi, zöldséges bárányraguval, bébi spenóttal 2700 Ft
Homemade gnocchi with rosemary, lamb and vegetables ragout, baby spinach
Hausgemachte Rosmarinengnocchi mit Gemüse-Lammragout und Babyspinat
   
Szarvasgomba rizottó érlelt sonkával, juhsajttal és rukkolával 2990 Ft
Truffle risotto with aged ham, sheep cheese and ruccola
Trüffelrisotto mit gereiften Schinken, Schafskäse und Ruccola
   
Főételek / Main Courses / Hauptspeisen

 
Aszalt paradicsomos csirkemell rolád gorgonzola mártással, grillezett parajos puliszkával    2290 Ft
Chicken breast roulade stuffed with sun dried tomato, gorgonzola sauce, grilled spinach -polenta
Hähnchenbrustroulade mit Trockentomaten, Gorgonzolasoße und gegrillten Spinat Polente
   
Lassan sült vadkacsamell paszternák krémen, burgonyával és glasszírozott gesztenyével,vörösboros szedermártással     4300 Ft
Slowly roasted wild duck breast with cream of parsnip, potatoes, glazed chestnuts, red wine and blackberry sauce
Niedertemperatur gegarte Wildentenbrust auf Pastinakkrem, mit Kartoffeln und glasierten Kastanien und Rotwein-Brombeerensoße
   
Konfitált császárhús és sertés pofa, szarvasgombás babkrémmel, balzsamos csiperkével,Lyoni hagymával,paradicsom raguval 3050 Ft
Confit pork belly and cheek, truffle flavored cream of beans, balsamic meadow mushroom, Lyonnaise onion, tomato ragout
Konfitiertes Kaiserfleisch und Schweinbacke mit Trüffel-Bohnencreme, balsamischen Champignons, Lyonzwiebeln und Tomatenragout
   
Csontjával párolt zöldséges borjúlábszár szelet, petrezselymes pirított bulgurral 3300 Ft
Braised veal shank slices with vegetables, roasted bulgur and parsley
Mit seinem Knochen zusammen gegarte Kalbbeinfleischscheibe mit Gemüse und geröstetem Bulgur mit Petersilien
   
Steak marha vesepecsenyéből, zöldfűszer mártással, őszi vargányás burgonyapürével,párolt szalonnás zöldbabbal 5750 Ft
Beef tenderloin Steak, herb sauce porcini and mashed potatoes, steamed green beans with bacon
Rinder fillet mit Grünkräutersoße, herbstlichem Steinpilz-Kartoffelpüree und Speck bohnen
   
Rozmaringos csirkemell filé, friss salátával, tökmagos francia dresszinggel 2650 Ft
Grilled Rosemary chicken breast with fresh salaand pumpkin seed French dressing
Rosmarinen-Hähnchenbrustfilet mit frischem Salat und französischem Dressing mit Kürbiskernen
   
Desszertek / Desserts / Dessert

 
Tonkababos creme bruée barackraguval     1050 Ft
Tonka beans flavored creme brulee, peach ragout
Créme brulée mit Tonkabohnen und pfirsich ragout
   
Étcsokoládés souffle vörösboros feketeribizli sorbettel 1300 Ft
Dark chocolate souffle with red wine and blackcurrant sorbet
Zartherbe Schokoladensouffle mit Rotwein Johannisbeeren-Sorbet
   
Kókuszos chia puding, ananász raguval 1200 Ft
Chia puding with coconut, pineapple ragout
Kokos-Chia-Puding mit Ananasragout
   
Belga étcsokoládé mousse erdei gyümölcsraguval  1390 Ft
Belgian dark chocolate mousse with forest fruit ragout
Zartbitterschokoladenmousse aus belgischer Schokolade mit Früchtenragout
   
Sajtválogatás helyi és nemzetközi sajtokból 1500 Ft
Local and international Cheese Selection
Käseteller aus örtlichen und internationalen Käsesorten ausgewählt
   

Kedves Vendégünk! Dear Guests! Sehr geehre Gäste!
Áraink 27%-os ÁFÁ-t tartalmazzák és forintban értendők! Árainkra 10% felszolgálási díjat számítunk fel.
Our prices include 27% VAT, and are calculated in HUF. 10% service charge will be added to your bill Unsere Preise enthalten 27% Mehrtwertsteuer. Auf unsere Preise rechnen wir 10% Servicepreis auf.
Kategória I. | 1st class

Ételérzékenység vagy különleges étrend esetén igény szerint egyedi menüt készítünk kedves Vendégeink részére, amelynek felára 2.500 Ft/fő/alkalom. Különleges étrend esetében szíveskedjen pontos leírást küldeni részünkre. Abban az esetben ha ezt nem kapunk írásos tájékoztatást, külön speciális menüt nem áll módunkban biztosítani.

kuszos chia puding, ananász raguval

Gasztronómia

„Az ételek legfőbb hozzávalója a szeretet! ”

Itt, a Bükk hegység kapujában kiváló lehetőség nyílik arra, hogy az erdők–mezők vadjaiból, erdei gombákból, gyümölcsökből, halakból, házi sajtokból, lekvárokból egy nagyon szép étel kínálatot állítsunk össze. Az Egri és Eger környéki borászok finom boraival párosítva egy igazi gasztronómiai élményutazásban vehetnek részt a hozzánk ellátogató vendégek.

A legmodernebb főzési csúcstechnológiák bevezetése mellett célunk a vendégeink ízlésére hangolt, magyaros fogások és a könnyű, modern friss ételek készítése is.
Természetesen a különleges desszertek is lényeges elemei a Platán exkluzív kínálatának.

Étvágygerjesztőnek tekintse meg étlapunkat!

ASZTALFOGLALÁS

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.